Малко повече от 60 000 евро ще бъде глобата за България, ако страната ни реши да се откаже от участие в международния конкурс „Евровизия”. Това обяви пред Дарик радио шефът на редакция „Музика и забава” в БНТ Любен Кънчев.
Четвърти ден след като песента на Краси Аврамов „Illusion” беше избрана за победител на българския финал на „Евровизия”, критиките срещу нея продължават. Един от възможните изходи от ситуацията е страната ни да се откаже от участие в конкурса в Москва. Тогава ще ни бъдат наложени финансови санкции, които са в размер на 10 процента над таксата за участие, която трябва да внесе България.

За да не се стига до този вариант, екип от специалисти вече е започнал да работи с Краси Аврамов. Идеята е песента да бъде преработена, за да стане тя по-лесна за изпълнение. В работата се е включила и певицата Петя Буюклиева, която е сред малцината подкрепили Аврамов в скандала. Буюклиева ще влезе като беквокалистка в помощ на Аврамов. „Това, че се работи по песента, не означава, че ще отидем в Москва”, побърза да уточни Кънчев. Според него най-късно до 10 март трябва да бъде взето решението как ще постъпим.

През последните дни Краси Аврамов беше подложен на жестоки критики от редица музиканти. Те го обвиняват предимно в това, че не може да пее. Кирил Маричков нарече Аврамов „невероятно недоразумение”, Миро от бившата „Каризма” го определи като „музикален инвалид”, а композиторът Найден Андреев го призова сам да се откаже от участие в „Евровизия”. /БЛИЦ