Мистериозната болест на Слави Трифонов, заради която той отново изчезна от ефир, била предизвикана от срив на имунната му система, четем в "Дневниците" на неговия приятел Кеворк Кеворкян. Дългия споделил със своя "учител", както сам нарича водещия на "Всяка неделя", че имунитетът му рухнал заради препаратите, които взимал заради ежедневните тренировки.
Публична тайна е, че с огромните си бицепси и трицепси шоуменът се сдоби с яко потене във фитнес-залите на хотел “Кемпински”. Хранителните добавки обаче вместо да му помогнат, увредили общото състояние на неговия организъм. Слави е отново в болнични не заради пневмония или настинка, а защото отново е закъсал с нервите и зрението, твърди журналистката Първолета Петкова в седмичен таблоид. Според изданието диагнозата на Трифонов била ретробулбарен неврит, който може да бъде предизвикан от тумори, сифилис, наркотици и др. Вестникът припомня и собствените си твърдения преди време, че учиндолецът страда от множествена склероза и цитира интернет-потребителка с никнейм sillveto във форума bg-mamma, която твърди, че Дългия се лекувал с нейна позната, болна от множествена склероза при едни и същи доктори.
Многобройните спекулации около здравето на Слави Трифонов бяха предизвикани от дългото му отсъствие като водещ на собственото си шоу. За изненада на всички обаче учиндолският бизнесмен пя на купона по случай бракосъчетанието на победителите от конкурса "Моята голяма телевизионна сватба". Дългия направо съдра глас от сватбени парчета и изглеждаше направо в цветущо състояние. /БЛИЦ