Антон и Михаил Краус, синоветe на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус, са напуснали софийската гмеж и са се оттеглили на романтичен уикенд в хотел "Сейнт Джордж” в Поморие, научи кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Но за да не скучаят, в СПА- хотела, в който са се настанили днес, двамата братя са довели и фолк певицата Кали. Позалязлата чалга-звезда ще им прави компания през двата почивни дни, за които са настанили. А както е известно, по-големият от двамата братя, Антон, от доста време има интимна връзка с фолкаджийката.
Поморие е предпочитана дестинация за Антон Краус и на местните жители често им се случва да го виждат да разпуска на поморийска земя. Това лято наблюдателните поморийци забелязаха, че не само синовете, а цялата фамилия Краус от началото до края на сезона неизменно присъстваше в града. Семейството бе посветило продължителната си почивка на различни лечебни процедури в поморийските кални бани. Наред с отстраняването на здравословните си проблеми, фамилията отблизо упражняваше контрол и върху строителството на новия Винзавод, който бившият министър си строи върху апетитен парцел, само на няколко километра от Поморие, до бензиностанция „Жезъла”. Оказа се, че и градежът на бъдещата винарна напредва с бързи темпове. От 1992 до 1997 г. Вилхелм Краус беше заместник-кмет на София. През пролетта на 1997 година той бе назначен за министър на транспорта в служебния кабинет на Стефан Софиянски. На този пост остава и в правителството на премиера Иван Костов. В края на 1999 г. министър-председателя направи структурни и персонални промени в правителството и освободи Вилхелм Краус като министър. От тогава той се е отдал само на частен бизнес. /БЛИЦ