Кралят на фолка се изповяда в скандално интервю пред "24 часа" за ролята си на баща, за циганската любов и защо затварят магазините, когато той пазарува. Повод за посещението в студиото му е новината, че Мануела Горсова, която изпадна в кома след катастрофата с Максим Стависки, е написала неговото име и това е първото нещо, което е написала, откакто е в болницата в Израел.
"Първо се зарадвах, че състоянието на Мануела се подобрява. Стана ми много приятно", признава Азис. Той се помолил на Господ дано се оправи детенцето: "Искам да кажа на Мануела, без да я познавам: Господ да протегне ръка над теб и да те вдигне на крака!".
За гостите в неговото вечерно шоу Азис казва, че социално слабите и изпадналите в беда хора са по-истински от звездите. "По-лесно се говори с един нормален човек, който не е лизнат от светлината на прожекторите. Още не знаят как да лъжат и да манипулират водещия. Известните много добре лъжат, слагат пред себе си една стена и няма как да пробиеш".
Към политиците не подхожда с по-специално внимание, смята, че не му е трудно да разговаря с тях, защото хората харесват повече него от тях. Любимият му политик е сегашният премиер на България: "Сергей Станишев ми е изключително секси!".
Азис хвали режисьора на предаването, който успял "от едно 110-килограмово чудовище да направи една добре изглеждаща мацка с руса коса". Той е човекът, който ме накара да повярвам, че съм хубава. Направо ме излъга, че гримът и осветлението - това съм аз. "Години наред ме лъже така, а пък аз лъжа зрителите, а зрителите се лъжат един друг: вчера гледах Азис, много е хубав.  Ма как хубав, вие луди ли сте", диви се звездата.
От забележката на Нешка Робева, че от него става всичко, само не и мъж, обаче е обиден. "Такова пренебрежение... Ма чакай  ма, алоооу... Алоооо... С такова отвращение ме гледаше, сякаш съм си показал гъза".
Хората непрекъснато искали да си говорят с него и го отегчавали, затова не се показва на улицата. След работа се прибира в къщи. Ако иска да купонясва, отива у приятели и приятелки, излизат и на дискотека, но минават през специални входове. Не влиза в магазини, освен ако са на негови приятели, които предварително са ги затворили. Иска му се страшно много да е анонимен, затова обича зимата. Слага си шапка, очила, шал и отгоре суичър. Но дори така маскиран, веднъж с Маги Желязкова на излизане от магазин за африкански статуи една баба на 80 години го спряла: "А, това не е ли нашето момче Азис?". Няма как да се скрия, жалва се фолк звездата. "Може би походката ми ме издава, защото съм патрав, дебел и ходя като патица. Всичко в мен крещи, че съм Азис".
За едногодишната си дъщеря Рая певецът казва, че тя е смисълът на живота му, неговата батерия. Живеят заедно тримата с майка й Гала. За Гала казва, че не се е отделяла от него в продължение на 16 години. Само и единствено с нея се съветва, когато има някакви съмнения. Не че я слуша, но винаги пита за мнението й. Рая му казва тати и му се подмазва, когато иска нещо. "Много е сладка, изключително будно дете, много е умна и хитра", описва щерка си Азис.
На въпрос как се чувства като глава на семейство, той отговаря: "Аз отдавна съм глава на семейство. От малък тръгнах на работа и съм самостоятелен. Щастлив съм, че мога да се грижа за детето и приятелката си. Въпреки че хората се усъмниха в моята мъжественост, аз съм повече мъж от 99% от мъжете в България".
"Дразни ме това, че си мислят, че да си педераст, означава второ качество човек", споделя още звездата. И продължава: "Няма такова нещо. Ние сме още по-интуитивни, още по-раними, още по-амбициозни, още по от всичко. Понякога ми е гадно, ама все по-малко ми пука, какво ще кажат хората". /БЛИЦ