Три седмици, след като билетите за Мадона бяха пуснати в продажба, те свършиха. Всеки момент официално ще бъде обявено: Sold out, съобщава Стандарт.
Останали са нищожни количества по 110 лв. на трибуните. На пръсти се броят и пропуските по 100 лв. на тревата. Има и няколко от супер ВИП класата по 600 лв. Но се намират само с връзки при организаторите от СМЕ. Те са запазени в случай, че някой от нашите баровци се сети в последния момент как иска да е на голямото шоу на 29 август. Според запознати информацията на "Стандарт", че за концерта на стадион "Васил Левски" са платени 3 млн. евро, е вярна.
По-любопитна е ситуацията с U2. Бяха обявени част от датите от европейската им обиколка. U2 ще свирят в Барселона на 30 юни, в Милано на 7 юли, в Париж на 11 юли, Ница - 15 юли, Берлин - 18 юли, Амстердам - 20 юли, Гьотеборг - 31 юли, Гелзенкирхен - 3 август, Хожув - 6 август, Загреб - 10 август, Лондон - 14 август, Глазгоу - 18 август, Шефилд - 20 август, Кардиф - 22 август.
Според запознати идването на U2 в София зависи от Атина и Истанбул. Групата иска 4 млн. евро хонорар. Ако турците или гърците я навият да се изяви при тях, може да отскочи и към нас. Но сега дестинацията София-Загреб е прекалено голяма като разстояние и нерентабина за групата.
"Не се предвижда през това турне U2 да се представят в София. По принцип поддържаме връзка с тях, но сме много ангажирани с Мадона", бе лаконичният коментар от СМЕ, които на практика са единствените, можещи да доведат у нас ирландската четворка като представители на турфирмата "Лав нейшън".
Това подхранва и слуховете, че AC/DC не се спряха в София. Според версията австралийските метъли са имали изгодна оферта от столицата, но от СМЕ са се притеснявали какво ще стане с Мадона, с която вече са сключили договор, но не са били наясно дали тя ще се продава у нас толкова добре. А и се твърди, че в края на май на СМЕ им щяло да бъде много трудно да направят две суперголеми продукции.
Все пак на 18 май на "Васил Левски" е гигът на "Депеш мод". За него също има останали билети в ограничени количества по 40 и 55 лв. При първото гостуване на групата у нас в последния ден бяха пуснати хиляда билета, но тогава СМЕ отвори още един сектор на стадиона и надцака черноборсаджиите. Сега не е ясно дали номерът ще бъде повторен. /БЛИЦ