Новият член на журито в MasterChef 8 - Chef Илиан Кустев, бе специален гост в рубриката "Да, шеф!" на предаването "Преди обед" по bTV. Заедно с водещата Веси Цюрбрюг той представи на зрителите ястието, с което впечатли Джони Деп у нас - качамак с чоризо и топено сирене.

Използва именно чоризо, защото следва световните тенденции да комбинира различни вкусове от различни краища на света. Кустев показа и тайната си съставка – сос, наречен „пържи-печи“, състоящ се от 50% олио и 50% чисто масло.

По време на гостуването си Chef Кустев сподели интересни истории за пътя си от футбола до кулинарията. Той не скри, че не е успял да влезе в ТОХА, тъй като е имал нисък резултат по руски език в училище и не му е стигнала само една единица, за да прекрачи прага на готварското училище.

В този период, освен да се занимава с футбол, Кустев е работел на автомивката на Маргарита Хранова и съпругът й Кико, с които и до днес са близки приятели. Изкарвал е доста пари и както сам се шегува – „Бях милионер на онези пари“.

Първоначално не е искал да изостави всичко това и да замине с баща си за Холандия, но след като склонява, животът му се преобръща и той се качва на световната кулинарна сцена.

Днес Chef Кустев се радва не само на работата си и дъщеря си, но и на приятелката си, с която са заедно вече близо година.

"Тя е добра и много се грижи за мен. Изключително отговорна е, обича да готви… Вече рядко се срещат такива млади дами", не крие новият член на журито в кулинарната надпревара. И допълва, че не само Джони Деп е опитвал този качамак, но приятелката му е най-големият фен на тази рецепта. Тя пък му приготвя здравословни ястия, тъй като Chef Кустев е известен с този си начин на живот и спортуването.

Здравословното хранене му помага да има неизчерпаема енергия и тонус. За своята дъщеря Никол пък, Илиан споделя, че е истински феномен, но вече навлиза в една възраст, в която не е вече малкото момиче на татко.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук