Лили Иванова отложи всички концертите от първия лъч на националното си турне, което трябваше да започне на 8 април, информира "Монитор".


Общо шест спектакъла на изпълнителката на „Панаири“, които трябваше да се проведат между април и юни включително, вече имат нови дати. Така, според актуализирания график на обиколката, певицата ще пее в Пазарджик на 2 септември, във Видин на 24-ти, в Бургас – на 28-ми, в Сливен – на 30-ти, в Гоце Делчев - на 10 ноември и Самоков - на 12-ти.

Така концертите ще стартират в София на 15 юли.

Отлагането, разбира се, е продиктувано единствено от обявеното извънредно положение в страната заради опасността от зараза с коронавирус. Въпреки че само първата дата във Видин влиза в сегашния срок на карантината, примата е предпочела да играе на сигурно и да отложи изявите си чак до лятото.

Така ще предпази не само публиката, но и себе си. Иванова е известна със спартанския си режим и безкомпромисната грижа за здравето и гласа си.
Всички закупени до момента билети ще важат и за новите дати без презаверяване, съобщи в официалната си страница Лили и апелира: „Моля, за вашето разбиране!

Желая ви много здраве и много сили в това тежко за всички изпитание! Бъдете отговорни и спазвайте ограниченията и препоръките на властите!

Припомняме, че Лили Иванова обяви традиционното си вече турне из цялата страна в средата на януари. Обиколката е по-голяма от обикновено и включва 17 концерта в 15 града. Само за две седмици тя успя да разпродаде стартовия си концерт във Видин и дори пусна допълнителни билети, които също се изчерпаха светкавично. Останалите дати също са почти разграбени, като остават малко и единични пропуски.