Тази събота специален гост в телевизионния таблоид „Горещо” е Жени Живкова – дизайнер, политик и внучка на Тодор Живков.
Жени споделя, че като дете винаги се е стремяла да не парадира с факта, че е внучка на Тодор Живков. „Беше и хубаво, но беше и отговорно, защото това да си в семейство на държавен глава е наистина тежка корона и човек трябва да си я носи с достойнство!” – разкрива тя какво е да си внучка на първия човек в държавата. Жени разказва, че е живяла с майка си – Людмила Живкова, но на всички празници се събирали цялото семейство и разкрива каква майка е била Людмила Живкова – добра, но строга и взискателна. Жени е почти на петнадесет години, когато загубва майка си. Тя признава, че Людмила Живкова е боледувала известно време, но смъртта й била много неочаквана за всички и коментира различните версии за смъртта на майка си, както и хората, издавали книги за нея. Жени Живкова признава, че действително е била осиновена от дядо си Тодор Живков след смъртта на майка си, а година преди това е променила името си, за да му достави удоволствие.

Жени Живкова си припомня времето след 10 ноември 1989г., когато дядо й подава оставка и последвалите събития и признава, че периода около Нова година е бил най-напрегнат за тях заради екзекуцията на Чаушеску в Румъния, тъй като очаквали с тях да се случи нещо подобно. След ареста на Тодор Живков тя признава, че в продължение на четири месеца не е била допускана до дядо си, а години по-късно от мемоарите на тогавашния главен прокурор Евтим Стоименов става ясно, че няколко човека, сред които и Андрей Луканов, са настоявали главният обвинител да измисли причина Тодор Живков да бъде арестуван. След оправдателната присъда по обвинението за раздадени апартаменти дядо й бил по-щастлив и бил посещаван от много хора вкъщи – обикновени хора, дипломати, политици, в това число и от Ахмед Доган. Жени разкрива и дали тя е направила връзката между Тодор Живко и Бойко Борисов. /БЛИЦ