Гласът в групите на Ингви Малмстийн и Аксел Руди Пел пристигна в Бургас на частна визита. Оказа се, че Джеф Скот Сото е за втори път в Бургас. За краткото време, с което разполагаше, легендарният роквокалист успя да се срещне и с бургаския кмет.
На срещата на кмета на Община Бургас Димитър Николов с вокала на легендарните рок банди на Ингви Малмстийн, „Талисман” и „Джърней” – Джеф Скот Сото стана ясно, че е възникнал проблем с багажа на музиканта. Когато слязъл на летище София, разбрал, че му е загубен куфарът с дрехи. "Сега съм само с една блуза", усмихна се Сото. Затова кметът Николов подари на своя гост тениска на Община Бургас. Димитър Николов обеща да направи музиканта почетен гражданин на Бургас. Реакцията на градоначалника бе съвсем навременна, тъй като стана ясно, че сърцето на певеца е пленено от бургаското момиче Милена и той смята да закупи свой апартамент в комплекс „Зорница” в морския град. Придобилият легендарна слава рок вокалист май ще става и бургаски зет. Бургазлийката е пленила вокалиста на бандите "Талисман" и "Джърни", и сега Милена и Джеф живеят заедно в английската столица. "Ще го направим официален жител на Бургас", закани се вчера кметът Димитър Николов. Сото призна, че българските жени и българската природа са най-хубавите неща на света, а българският език е най-трудният.
По време на срещата с кмета стана ясно, че през следващата пролет е напълно възможно американецът, за когото специалистите казват, че има най-добрата бленда сред рок музикантите, и "Юрая Хийп" да изнесат заедно концерт в Бургас. През септември заради Милена Сото отново ще дойде в Бургас и ще търси подходящи места за нов клип.

В края на разговора кметът подари на легендарния вокалист билет за Националния конкурс „Бургас и морето” и албум със стари снимки на града. Джеф Скот Сото се зарадва много на пропуска за концерта и разгледа с нескрит интерес снимките, показващи историята на Бургас.
Звездата на световната музикална сцена има над 60 албума с негово участие зад гърба си. В тях изпълнителят си партнира с редица невероятни китаристи и музиканти – „Ван Хален”, Аксел Руди Пел, Браян Мей от „Куин”, Глен Хюз, басист и вокалист на рокдинозаврите „Дийп Пърпъл”, с когото са лични приятели и много др. Въпреки участията му в тежки метъл и хард рок – банди, певецът предпочита по-мелодичните и солови изпълнения. В последните години Джеф Скот Сото развива солова кариера.
Феновете на твърдата музика ще могат да чуят уникалния му глас на концерт в средата на август. На 29 август той ще разтърси Летния театър, заедно с Бургаската група Г.Р.А.С., като официален гост на родните АХАТ. В морския град Джеф Скот Сото ще представи песни на Куин, Ван Хален, Джърни и своята група Талисман. На 1 септември той ще отвори гърло на централния площад на Каварна, след което отново ще се завърне в Бургас за изключителен концерт в местен клуб.
Джеф Скот Сото написа със златни букви своето име в историята на рока като вокалист на Yngwie Malmsteen, Axel Rudi Pell и групите Journey, Talisman, Dokken и Boogie Knights. По непотвърдена до момента информация, той е поканен за вокалист на вечните Queen.
Джеф смята да заснеме своя най-нов клип в морския град и разказа, че възнамерява да покани в Бургас Глен Хюз и група “Юръп” за съвместен концерт през следващата година. /БЛИЦ