Ицо Хазарта е вторият съквартирант, който през март ще влезе в къщата на VIP Brother 3. Фронтменът на „Ъпсурт” и останалите участници в шоуто ще упражняват чужди професии според замисъла на продуцентите.
“Това предаване е много готин начин така наречените звезди да покажем, че имаме някаква стойност. Защото много се говори за това, че повечето от известните хора в БГ не произвеждат някакъв продукт, който да носи удоволствие на хората, а се занимават повече с това да се величаят и да рекламират себе си. Ако ние през тези осем седмици съберем сумите, които предварително сме си представяли и мечтали, то който каквото иска да каже след това. Ние ще сме успели да помогнем в събирането на средства, които реално ще променят съдбите на хора в нужда.” – сподели Хазарта във връзка с решението си да влезе в първия благотворителен сезон на VIP Brother.
Дванадесетте известни българи – участници в добрия VIP Brother, ще се посветят на професии, които до момента не са практикували. Това ще се случва всяка седмица по време на специални мисии извън къщата. Мисиите ще бъдат свързани с конкретни задачи от типа «професионални задължения».
Специалните мисии на VIP съквартирантите ще бъдат осем на брой и ще зависят от осемте благотворителни каузи, които риалити шоу подкрепя. Финансисти, търговци, улични музиканти, брокери на недвижими имоти – 12-те ще попадат в професии със свои специфични закони и правила, професионално облекло и език, служебна йерархия и ... съответно заплащане.
Професионалните задачи във VIP Brother 3 ще демонстрират вродената интелигентност на съквартирантите, уменията им да се справят във всяка една ситуация, дори оставени сами на улицата, както и тяхната решимост да подкрепят добрата цел. Без колебания, срам, предразсъдъци и притеснение - с открито сърце.
Всяка седмица в определен ден VIP съквартирантите ще напускат къщата, разделени на два отбора. В продължение на няколко часа двата отбора ще събират допълнително пари за благотворителната кауза, която VIP Brother 3 подкрепя през съответната седмица. Събирането на пари ще става в поредица от изпитания, свързани с определени професии, които повечето съквартиранти не са упражнявали до момента. Понякога професиите ще бъдат съвършено непознати за всички съквартиранти във VIP Brother 3.
Отборът, който събере по-малко средства в специалната мисия извън къщата, ще избира чрез вътрешно гласуване един от своите играчи и ще го изпраща на седмичните номинации. Това ще става всеки понеделник, когато по време на VIP Brother Live зрителите ще могат да проследят седмичната мисия извън къщата – нейното провеждане, резултат и парични постъпления във фонда на шоуто, както и кой играч от изгубилия отбор е номиниран, защо, как и какви са шансовете му за „поправка” през дните до предстоящите елиминации.
Артистични мисии
Освен през професионални, VIP съквартирантите ще минават и през артистични изпитания и това ще бъдат традиционните им седмични мисии в къщата. Импровизираните представления ще бъдат с музика, театър, танц и други сценични изкуства. Специално жури от експерти ще оценява изпълненията на съквартирантите според естеството на съответната задача.

Кой е Ицо Хазарта?

Христо Христов Петров, роден на 19.12.1979 г.
Роден е в София. Отрасъл в центъра на столицата, на улица „Позитано”, близо до Солни пазар.
Завършил НГДЕК и учил 2 години публична администрация в НБУ, после прекъснал. Прекъснал и брака си. В момента е щастливо разведен. От бившата си съпруга има едно дете - Аделина на 4 годинки и половина. Сега живее с нея и с новата си приятелка. Има сестра, осем години по-голяма от него, която е главен асистент в Лесотехническия университет.
Ицо Хазарта е един от създателите на група „Ъпсурт”. С другите членове на бандата се познават още от деца. По време на ученическите им години, те на шега се пробват да записват рап песни и да пеят по купони. Така през 1996 г. се ражда и „Ъпсурт”, а две години по-късно излиза и първият им албум. До днес, култовите рапъри имат 4 албума и са спечелили почти всички български музикални награди, за които някога са били номинирани. Като гост изпълнители с „Ъпсурт” са пели Белослава, Милен Цветков, Галя от „Каризма”, Мала Родригез, Дичо, Лора Караджова и много други.
А хитовете им „3 в 1”, „Звездата”, „И твойта майка също” и Нон-стоп” нямат нужда от представяне.
През свободното си време Ицо се грижи за Аделина, обича да чете и да гледа филми. Любимият му български автор е Богомил Райнов, а „Форест Гъмп” и „Зеления Път” са филмите, които може да гледа по всяко време. Обича да си почива, докато слуша джаз и пие червено вино.
/БЛИЦ