Проектът “Поколения“, в които участие вземат Хилда Казасян и едни от най-добрите български музиканти – Христо Йоцов, Румен Тосков, Теодосий Спасов и Боби Йоцов, намери своето продължение. След изключително успешния концерт през изминалата година съвместно с Младежка Филхармония – София, музикантите продължиха да надграждат идеи. Със съвместни усилия всичко това се превърна в един международен музикален проект.
Целта на проекта е да даде шанс на млади изпълнители от музикални училища в страната и чужбина, да са на сцена с опитни професионалисти. Това е един нестандартен образователен проект, които ще вдъхне самочувствие и хъс на младите надежди на българската класическа и джаз музика. Програмата на съвместните концерти включва както авторски произведения на изпълнителите, така и образци от световни класически автори, аранжирани специално за случая. Освен концертите, в рамките на проекта влизат и съпътстващи уърк-шопове, в които всеки от известните музиканти ще предаде опита си на младите изпълнители.
Освен с български таланти, проектът ще бъде осъществен и с деца от различни части на света.
На 5–ти април във Варна от 19 часа в залата на драматичен театър “Стоян Бъчваров” със съдействието на “Алфа Арт Галерия” и “Алфа имоти” ще бъде пресъздаден концертът “Поколения”, от които тръгва идеята за мащабния проект. В него ще участват отново Младежка Филхармония София и детска вокална група “Бънджи сингърс”.
На 3-ти април от 19 часа в зала 1 на Фестивален център – Варна, публиката ще има възможността да се потопи и в проекта на Хилда “Замълчи, замълчи”. Тя ще представи най-известните и обичани песни от български филми във Фестивален център – Варна. Събитието е в рамките на “Европейски музикален фестивал”, организиран от агенция “Елит Мюзик”. Светлана Терзиева -Сесил, БЛИЦ