Възможност има винаги. Ако си здраво си стъпил на земята, може би няма да се изгубиш. Имаме мозъци, които трябва да светят като фенерче в гората и да не дадат да се изгубим. Не вярвам много в губенето. Това каза Мария Бакалова часове преди церемонията по връчването на наградите за филмово изкуство "Оскар".

Тя отговори на въпроса "Дали едно момиче от Източна Европа няма да се изгуби насред огромното разнообразие в Холивуд".

"Може би е вътрешен проблем и ако сме достатъчно мотивирани, няма да се случи. Напротив ще се намерим повече и повече хора ще бъдат намерени", каза още тя. 

Мария призна още, че часове преди церемонията тя си мисли предимно за любов. "Не знам как да го кажа, не чисто личностна любов, а цялостна любов в света. Защото вярвам, че ако хората се обичаме всичко ще бъде по добре. В личностен план мечтая за работа. не мога да живея без да работя", обясни тя.  

"Искам да работя в проекти, в които бягат "от тук" и "сега". Аз съм работохолик и когато си почивам започвам да се питам какво не е наред", допълни младата актриса. 

Попитана, дали се вълнува от това, което ѝ предстои, тя каза: "Със сигурност за всеки актьор това е най-вълнуващата церемония. Аз съм изключително вдъхновена че ще бъда на едно място с имена като Нийл Айзък, Антъни Хопкинс, Глен Клоуз. Това са хора от такива висоти, че главата ми не го побира. Огромно е . Това е мечтата на всеки актьор, поне моята. Дори не мога да го опиша с думи".