След победата в „Пей с мен“ Миро забрави всички обещания и ангажименти, които бе поел, докато вървеше надпреварата. За това разказва прид Клюки.нет друг участник в шоуто - Орхан Мурад, който издирва под дърво и камък победителя в музикалното шоу. Слепият изпълнител разкри, че Миро не си е спазил обещанието, дадено по време на реалитито преди година.
„С Миро бяхме говорили да създадем фонд за подпомагане на слепи деца. Даже и това не е точно казано. Колегите от „Пей с мен", без да ме питат, били решили следното - който и да спечели наградата, да ми плати лечението при професор Мулдашев. Но, когато научих това, казах, че само за мен няма да взема тези средства. Мога да приема тези пари само като вноска за основаване на такъв фонд. Друг е въпросът, че това не стана," споделил огорчено фолк легендата.
Преди около 4 месеца кралят на баладите бе в Башкирия, за да се подложи на щателен преглед на очите.
Орхан имал две срещи - в началото и в края на петдневното си пребиваване там, със световноизвестния офталмолог професор Мулдашев.
Певецът претърпя две малки операции (платени от самия него), а съвсем скоро му предстои нова, от която се очаква зрението да започне да се възвръща. Сега на Орхи му трябвали спешно пари. И се опитвал напразно да намери Миро, за да му припомни за даденото обещание. /БЛИЦ