Синята депутатка Надежда Михайлова е начело в българския вариант на класация на 10-те най-сексапилни жени на възраст над 40 години. Естествено подреждането е субективно, признават авторите от "Уикенд".
Политичката е на 46, но още оправдава прякора си Хубавото Наде. Бившата външна министърка е сред най-сексапилните депутатки в парламента. Питайте Костов и Петър Стоянов! Недостатък: Големи тъмни кръгове и сенки под очите.

2. Цветелина Бориславова е на 50, но може да се похвали с перфектна форма. Банкерката успя дълго време да задържи любовта на Бойко Борисов, който се слави като претенциозен ценител на женската хубост. А сега като свободна жена също е пълна с ухажьори! Недостатък: Наскоро омъжи дъщеря си и може да стане баба.

3. Ирина Флорин е на 48, но не се дава на младите си конкурентки. Певицата поддържа форма с редовни фитнес тренировки и чести посещения в козметичния салон и при фризьора. Недостатък: Има твърде малък бюст, но е противничка на силикона.

4. Радина Червенова е на 50 и никак не обича да говори за възрастта си. За да изглежда по-млада, новинарката от БНТ спортува усилено и винаги внимава какво хапва. Недостатък: Прекалено суетна и претенциозна.

5. Аня Пенчева тази година ще подкара 52, но въпреки това си остава секс символ на родното кино и театър. Актрисата още продължава да играе в любовни сцени, развинтвайки фантазиите на мъжката половина от публиката. Недостатъци: Винаги се появява с тонове грим върху лицето. Разголва се повече от необходимото.

6. Илияна Раева продължава да има фигура на гимнастичка, макар че вече е на 45. Златното момиче на Нешка Робева се гордее със себе си и смело твърди, че е по-секси дори от някои 20-годишни момичета. Недостатъци: Склонна е към бързо напълняване, понякога е истерична.

7. Дарина Павлова дори на 45 е една от най-впечатляващите български бизнес дами. За нея отдавна се носят слухове, че красотата й е изкушила доже италианския премиер Берлускони. Недостатъци: Прекалено е цинична, има твърде лоша слава покрай убийството на съпруга си Илия Павлов.

8. Екстра Нина е сред пионерките в поп фолка. Певицата е на 46 и често някои от колежките й подигравателно я наричат "Екстра баба". Нина обаче има тяло-мечта и по собствени признания обожава секса. Задължително с млади мъже! Недостатък: Изтъняла коса от непрекъснато изрусяване с перхидрол.

9. Лили Иванова тази година чества официално 70-годишнината си. Лили продължава да е еротичен блян за мнозина мъже. Преди години, когато в "Плейбой" излязоха голите й снимки, получила sms от анонимен мераклия: "Искам да те е.а". Недостатъци: Свръхсебичност и егоцентричност, властен характер, сребролюбие.

10. Гала втрещи женската аудитория и зарадва мъжките почитатели с голите си снимки. Никой не отрече, че плевенчанката, която скоро чукна 40, има тяло на гимназистка. Самата тя заяви, че едва не умряла от срам по време на сесията. Недостатъци: Не спира да говори, понякога дрехите й приличат на дрипи.
/БЛИЦ