Най-добрите реплики във финалния епизод на MasterChef

Майка ми дойде специално от Лондон, за да ме подкрепи във финалната битка. Преди време тя направи рязък завой в кариерата си и започна да се занимава с готвене. Аз направих същото. Зарязах IT сферата, направих кулинарен блог и оттогава всички врати се отвориха.
Росица

Успях да видя майка ми и баща ми на едно място. Това не се е случвало от 3-4 години. Фактът, че най-близките ми са тук, ме кара да готвя като за последно.
Божана

Цял сезон от уважение към Роси избягвам авокадото в моите чинии, но днес ще го сложа.
Димитър

Ако традиционен български вкус не е достоен за финала на MasterChef в България, ще си ползвам визата за Щатите отново.
Димитър

Ако отпадна заради бучка масълце, това ще е най-скъпото масло в историята. Цената му е 100 000 лева. Ще стана веган, обещавам!
Росица

Тръгвам си със сълзи от щастие. Това е като да скочиш от небостъргач, долу нещо да те хване, пак да те вдигне и да се приземиш на най-прекрасното място, обграден с любимите ти хора.
Росица

За първи път качването на балкона не е награда. Справи се прекрасно!
Шеф Виктор Ангелов към Росица

Димитър си го пазя по принцип от самото начало за десерт.
Божана коментира предстоящия финален дуел

В момента положението е рязане срещу готвене. Плагиатство срещу креативност.
Петър обяснява защо подкрепя Божана, а не Димитър

- Димитър, с какво твоето предястие превъзхожда това на Божана? – шеф Виктор Ангелов.
- С всичко, шеф. Нейното всъщност е основно. С този грамаж могат да се нахранят три деца.

Митко, видя ли, че черупките на мидите не се ядат.
Божана след коментара на журито, че количеството на предястието й е напълно нормално

Тоя сос да не вземе да изфъшти целият по пода и накрая в чинията ми да е една сухоежбина.
Божана

И аз не мога да реша кой е по-добър. Трибагреник срещу горска пътека.
Шеф Петър Михалчев коментира Божана и Димитър след опитването на основните ястия

Не искам да има нищо просто нарязано и сложено вътре. 
Шеф Виктор Ангелов коментира с Димитър идеята му за десерт

- Божана, с какво ще сферираш? – шеф Петър Михалчев.
- От апарата за кръвно на Митко съм си сглобила помпа.

Очаквах от Божана нещо повече от профитерол или бухтичка.
Виктория

Чувствам се като слон в стъкларски магазин. Накъдето да се обърна, се чува трясък от счупено стъкло.
Божана коментира последните минути от приготвянето на десерта

Истината е, че и двамата имат потенциал да бъдат MasterChef на България.
Шеф Петър Михалчев коментира след презентацията на десертите