Водещият на „Голямото преследване“ Ники Кънчев реши да се пошегува с един от участниците в поредния епизод на предаването за знания, което върви в ефира на Нова телевизия.

Повод за смешката му бе външният вид на участник и въпрос, който му се падна при сблъсъка с Мъдреца.

Иван Христов работи в сферата на занаятчийството. Досега е посетил четири континента и над 25 държави. Бил е на най-дивите места в Америка. Сред големите си перипетии определя ухапване от комар в Азия и близка среща с мечка гризли. Иван също иска парична награда от 10 000 лв, с която да отиде в Дания – родината на конструкторите LEGO, които той колекционира.

След доброто си първоначално представяне при първите въпроси на Кънчев, Иван се срещна с преследвача в лицето на Мъдреца – Любомир Братоев.

Иван реши да играе на сигурно и прецени, че ще приеме по-ниското предложение на Братоев на стойност от 1000 лв.

Още на първите два въпроса занаятчията се издъни и даде грешен отговор. Последва трети въпрос, свързан със спорта и футболиста Йордан Лечков.

„В кой френски отбор е играл Йордан Лечков?

А: Олимпик Марсилия

Б: Лион

В: ПСЖ“

Участникът маркира отговор А, въпреки че си призна, че не е наясно дали това наистина е вярно. Късметът този път не му изневери и той позна.

Кънчев от своя страна реши да се пошегува с външния вид на участника и плешивото му теме, което му напомни на това на футболиста:

„Вие с Лечков имате еднакво голямо чело“, каза той, а това разсмя Иван искрено.

След още няколко грешни отговора обаче Иван бе отстранен от Мъдреца и не стигна до финалното преследване в предаването.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук