Певецът, танцьор и актьор Орлин Павлов ще изнесе концерт във Варненската опера на 10 април от 19 ч. с участието на Варненска филхармония.
Освен оркестъра на сцената ще свирят и поп и джаз музикантите: Валери Ценков – барабани, Венцеслав Марков – бас китара, Страцимир Павлов – роял и Надина Калоянова – бек вокал. Първите двама са работили заедно с Орлин в продължение на години в популярната група „Каффе”.
Три от парчетата, които ще бъдат изпълнени са на група „Каффе”, но с нов аранжимент, а останалите са световноизвестни песни от култови мюзикъли – като „Мария” (West Side Story), „A Whole New World” (Aladin), „Singin’ In The Rain” и други. Всички единайсет песни са преработени и аранжирани в цялостно музикално произведение от Страцимир Павлов и Валери Ценков. Цялостната сценография е поверена на Димитър Трайчев, собственик на фирма Сталкер. А нашият принос – на PR агенция Cultmaker, е сътворяването на идеята и организацията на събитието съвместно с фирма Сталкер и Варненска опера. Обединението ни беше продиктувано от общото желание да направим Варна един град с по-богат културен живот.

Орлин Павлов е роден на 23.04.1979 г. в София. Любовта му към музиката е наследствена – родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години – Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран.
На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев. През този период той изучава танци, пеене и актьорско майсторство. След завършването на средното си образование е приет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в „Държавен сатерично-вариететен театър” – Габрово като актьор в продължение на две години.
През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката.
През 2002 г. Орлин е поканен да стане вокал на група „Каффе”, част от която са и музикантите Милен Кукошаров – кийборд, Валери Ценков – барабани, Георги Янев – китара, Мартин Ташев – тромпет, Венцеслав Марков – бас китара и Веселин Веселинов (Еко) – бас китара.

Декември 2008 г. Орлин Павлов и Яна Акимова победиха в първото българско телевизионно състезание „Dancing Stars”. След натоварената програма на ежедневни тренировки в предаването и последващата лавина от интервюта и предложения за ангажименти в различни сфери, Орлин вече отделя повече време за записи и подготвя първия си самостоятелен албум. Друго, което му предстои в близко бъдеще е участие на музикален фестивал в Малта през май, на който ще представя България с нов сингъл. /БЛИЦ