Втори светски перформанс, отново на 13-и в петък, организира с.н. с. Стефка Балджиева. Красивата водеща на „Банкноти по ноти” ще се впусне в невероятно арт приключение, което ще отключи неподозирани творчески заложби.
До магията на изкуството ще се докоснат отново известни персони под вещото ръководство на Стефка Балджиева – създателката на пръстовата живопис и на теорията за отключване на просперитета чрез изкуство.
Място на действието този път е пресклуб- кафе на СБЖ. Утвърдената светска журналистка и режисьорка Нина-Никол вече започна да проследява на филмова лента процеса може ли да се стане художник за дни и как тези неподозирани способности променят съдбата.
Петя Григорова, която наскоро се завърна като победителка от международното шоу „Форт Бояр”, ще рисува на платно, с маслени бои и пред публика Сътворението на света, направлявана от феноменалната Стефка Балджиева. В това време създателката на „Школата понетрадиционна живопис”(1985 г.), която има десетки излобжи по света и у нас, както и над 5000 продадени картини и стотици слетовници ще обясни как става чудото.
Това не е всичко. Магията на изкуството, която стартира на 13 петък – февруари с първи перформанс, ще продължи през юни с изложба на открито с картни на известни знаменитости. Те ще демонстрират как са усвоили рисувалните техники при Стефка Балджиева. Но преди това предстоят още изложби, както и участие на други известни персони в съзидателния процес на отключване на подсъзнателните творчески заложби под магическото въздействие на изкуството. /БЛИЦ