17 годишната Петя Маринова е поредната млада надежда на българския попфолк. Малката красавица вече е заснела клип към две свои песни и съвсем скоро ще се завъртят по големите музикални канали у нас. В момента Петя е в преговори и с една от водещите музикални компании, но засега отказва повече подробности. Специално за агенция БЛИЦ, тя се съгласи на кратко БЛИЦ интервю.
-Разкажи нещо за себе си?
-На 17 години съм, от град Горна Оряховица. Ученичка съм в 11 клас-Музикална паралелка. Занимавам се с музика от 7 години. В началото започнах с естрадно пеене, а сега вече с поп-фолк.
- Защо се насочи точно към този стил музика?
- Насочих се към нея, защото я чувствам най-близко до себе си, харесва ми, а и публиката я харесва.
- Има ли изпълнители, които са ти любими и би отличила?
-Да, харесват ми Деси Слава и Камелия. От поп изпълнителите съм почитателка на Васил Найденов.
Досега съм нямала контакт с никой от родните поп-фолк певци, но се надявам за в бъдеще да се запозная с тях, дори и да открия приятели! Казват че в нашата среда не може да има приятелство, но се надявам да открия такива!
- Вече си записала първите си песни и си снимала дебютен клип? Разкажи за песните и клиповете...?
- Да наскоро заснех първите си два клипа,с които давам старт на моята музикална кариера! Първият клип е на една балада, която се определя като фаворит на публиката. Песента се казва ‘’Съдба’’. Музиката и текста на песента са на Пламен Капинчев, а аранжимента е на Максим Горанов. Вторият клип е на една бърза,дискотечна песен,която също се приема добре. Нейната музика също е на Пламен Капинчев, аранжимента на Максим Горанов, а текста на Свобода Даскалова. По клиповете работих с много добър екип. Режисьор е Тенчо Янчев, а оператор Румен Атанасов. Теди Велинова беше мой стилист, гримьор мис Бони, а за прическите се грижеше Стели. Надявам се че целият труд и усилията които положихме си заслужават.
- Много изпълнители залагат на скандалите като печеливш PR ход. Ти би ли предприела подобна крачка?
-Не! Мисля да не залагам на скандалите като печеливш PR ход,а ще заложа на хубави песни,визия и клипове.
Едно интервю на Георги Стоянов