Нелина разкри някои от най-личните си детски спомени в тв интервю. Изпълнителката признава, че е била доста палаво дете, израснала е при своите баби.

„Едно време като ни пуснеха на пътя сутринта, ако ни приберат на обяд да хапнем по една филия с лютеница, чак вечерта се прибирахме като се стъмни. Гонехме се много, играехме си“, споделя Нелина.

Тя допълва, че тогава градините са били засяти с много цветя, с царевица и точно там е било едно от любимите места за игри на всички деца, с които е израснала, защото царевицата е била висока, а те са изчезвали от погледа на родителите си. Така никой не успявал да ги намери.

Друг любим момент от нейното детство е бил през пролетта – тогава, когато са се раждали малките агънца.

“Задължително ги кръщаваха на нас, децата. Ние влизахме при тях и всеки си галеше агънцето, обгрижвахме ги, често ходехме да ги храним. Като викнеха “Нели“ – или агънцето или аз се обръщахме – разказва с усмивка Нелина и продължава – Много обичах да карам и колело. Първото ми качване беше много стремително. Качиха ме, пуснаха ме, но забравиха да ми кажат как се спира. И в момента в който видях пред мен един голям камък, на който беше седнала една баба се разкиха „Варда -а-а-а…“ и се блъснах в камъка с бабата. Тя прояви разбиране и не ми се разсърди“.

Нелина признава, че освен игрите, много е обичала и да пее: “Когато научех нова песен отивах в градината. Там имаше една много висока кайсия, на която се качвах. Моят братовчед беше малко по-пълен и по-бавно подвижен, а аз бях по-дивата. Знаех, че той не може да се покатери след мен на дървото. Качвах се на един висок клон и започвах да пея, така че цялата махала да ме слуша. От тогава са първите ми сценични изяви пред публика“.