Роклята, която донесе късмет на победителката в конкурса Мис България 2009 Антония Петрова, беше изработена от копринен сатен и шифон в розови нюанси и партнираше великолепно на русата й красота. Официалният дизайнер на конкурса Аля Милушева за Astella Atelier беше инспирирана от романтичната история на новата Мис за 300 рози, които получила от приятеля си и заложи не само на нежния цвят, а и на романтичен акцент от розово цвете в тоалета.
Мис Вселена България Елица Любенова, която ще представя страната ни на световния конкурс през август на Бахамските острови, изглеждаше като приказна героиня в единствената черна рокля на сцената, която подчертаваше чистата бяла кожа и зелените очи на хубавицата.
Третата финалистка Надежда Ламбрева дефилираше на подиума с рокля във виолетово с интересна асиметрична пола, която поставяше ефектен акцент върху дългите й крака. От Алтънбаш бяха допълнили тоалетите с изискани и стилни бижута. Красиво колие с лилави камъни перфектно се съчетаваше с рокля в актуалния лилав цвят с бродирани цветя, която облече втората подгласничка на победителката Руслана Канева. Неподражаема грация придаваше на третата подгласничка Полина Гергушева, която ще представя България на Miss Tourism Planet, дълга рокля в черно, бледорозово и червено с ръчно изработена корсетната част, подчертана от царствен малинов шал. Закачливите и момичешки тоалети отстъпиха пред по-тежките и стилни вечерни рокли в нощта на финала.
Аля Милушева облече не само финалистките в конкурса, а и всички дами, които сияеха пред камерата. Водещата на церемонията Силвия Лулчева бе облечена в дълга тъмносиня рокля с паунови шарки и асиметрично рамо с подписа на Astella Atelier, а ко-водещите Елена и Никол от Нова ТВ се открояваха в рокля с лепардов принт и красива бяла рокля по тялото с подчертаващи високата талия ефектни кристали.
Светлана Славкова, БЛИЦ