Тази събота 14 март 2009 година от 22:00 часа чрез специалния си проект „Майките” телевизионният таблоид „Горещо” гостува за втори път в семейното имение на Сашка Васева в Ресилово. След период на невероятни скандали и публични обвинения, „Дупнишката Мадона” и съпругът й Христо днес отново са заедно, щастливи най-вече заради новото попълнение в семейството – една малка принцеса със сини очи на име Христина-Елена.
Малката много прилича на баща си, който е щастлив от този факт: „Това е комплимент!... Може би аз приличам на бебе!” След раждането на дъщеря им животът в семейството на Сашка и Христо се променя много. И на хубаво! Преди около две години „бурите в семейството” са обществено достояние, а разделената двойка води драматични медийни войни. Сашка прави първата крачка към сдобряването като кани Христо на вечеря, но той й отказва: „По този начин, по който ме покани, никой не би приел – „Ела или ще подпаля къщата!”... Това е изнудване, а не покана!” Следват „екшъни в стил Сашка”... Днес „семейното море е спокойно”. „Където има огнище, има и дим! Нашият беше доста голям пушек – пушилка направо!” – казва Христо. „Но виж какъв добър резултат има нашият огън – една красавица! Принцеска малка!” – радва се Сашка. „Ако няма любов, нищо не може да оцелее в тази война!”

Дори когато са в процес на развод и живеят разделени, двамата не престават да са интимни. Така Сашка забременява – в „разгара на купона”, както самата тя казва. Разбира, че е бременна и съобщава новината на Христо. Моментът за него е тъжен - току-що е загубил леля си и той не успява да се зарадва истински. Сашка отказва скъпия подарък, който Христо иска да й направи – нова „S” класа. Философията на Сашка е проста - не иска другите жени да виждат мъжа й в такава кола, за да не се опитат да й го отнемат. „Карай една „Жигула” и да видим кой ще ти обърне внимание!” Другата причина е, че вкусът на Христо не допада на Сашка – тя харесва розов цвят за „S” класа, а Христо би се спрял на сив.

При първата си бременност Сашка е „гледана бременна” и синът й Христо-Никола се ражда без проблеми. По време на втората си бременност Сашка много пътува. Качва се дори на кораб, но само след като се е уверила, че там могат да й окажат нужната медицинска помощ. „Всеки капитан на кораб минава през курс за израждане на бременни, защото на кораба - на дълъг път в океана - може да се случи!” – обяснява „Дупнишката Мадона”. В следствие на много тънка пъпна връв „Бебина” се ражда в деветия месец, но с тегло под два килограма и захранването й е много трудно. Заради алергията й в продължение на една година с много трудности семейството набавя от чужбина специална баварска храна – единствената, която детето приема. Към двете си деца Сашка е коренно противоположен тип майка. „Към него съм като орлица – просто не му давам да диша, никаква свобода – постоянно е до мен! А при Христина-Елена вече се доверявам и на друго възпитание. Оставям я и на баща й – изключително той я къпе!... Аз просто губя контрол без него!” Сашка не може да си обясни от къде идва тази разлика. От педагогическото си образование тя е запозната с теориите и на Макаренко, и на Жан-Жак Русо. „Жан-Жак Русо е моята философия и смятам, че детето трябва се остави на свободния избор – природата да го учи!” След почти десет години семеен живот Сашка държи съпругът й да я уведоми за намеренията си да спи с друга жена. „Важно е той да ми каже в очите, че има такова намерение, когато срещне друга жена, а не да го прави зад гърба ми!... За мен е омърсяване половинката ти да бъде с друга, защото не знаеш тази друга какъв богат репертоар от мъже има!... На базата на тяхното удоволствие, аз ще бъда заразена с нещо!... Векът ни е много опасен – с една болест ще си зачерня семейството... Как ще се предпази? На езика си може ли да сложи предпазно средство?”/БЛИЦ