Севда от "Мастър шеф" удвоява наградата, ето как
Победителката от риалитито ще вложи част от печалбата в ин витро процедури
Бургазлийката Севда стегна куфарите за морето веднага след победата си в "Мастър шеф". Най-добрият хоби готвач на България от втория сезон на кулинарното предаване ще се превърне и в ресторантьор. Заедно с мъжа си тя е наела ресторант на Слънчев бряг, който ще стопанисва през лятото, пише hotarena.net.
„Ще готвим с него, да се надяваме, че ще потръгне. Мечтата ми е да отворя вегетариански ресторант в София, но ще видим", коментира начинанията си победителката.
На финала на „Мастър шеф” тя се изправи срещу Евгени Йорданов. Двамата трябваше да сготвят тристепенно меню - салата, основно ястие и десерт. И Севда, и Евгени се справиха отлично и доста затрудниха журито Виктор Ангелов, Петър Михалчев и Андре Токев при избирането на победител.
На финала Севда наруши свой принцип, спазван в продължение на 23 години. Бургазлийката, която не е вкусвала месо от 16-годишна, най-накрай си припомни вкуса, като бодна от рака и патицата.
Освен за стартиране на собствен бизнес, Севда ще вложи част от 100-те хиляди, които спечели, в сбъдването на мечтата си да стане майка. 39-годишната бургазлийка от няколко години безуспешно се мъчи да се сдобие с наследник. Сега победителката в „Мастър шеф" ще инвестира около 15 бона в ин витро процедура.