Скандал с конкурса „Мисис Варна“ се разрази преди дни, след като носителката на титлата „Мисис България“ и съорганизатор от години на националния конкурс за омъжени жени Мариана Маринова обяви за неморално поведението на Мис България Свят Ева Добрева, която е решила да прави надпреварата във Варна, след като три поредни години Маринова търси най- красивата омъжена жена в морската ни столица, пише "Телеграф".

Коментар

„Мисис България“ е собственик на марката “Мисис” и като такава има право да организира освен национален конкурс и регионални. През последните години сме правили такива в Пловдив, Бургас и Варна. Във Варна имаме проведени 3 издания. През септември 2022 имаме планирано ново издание на конкурса. Със съжаление разбрахме, че някой във Варна се опитва да открадне създаденото от нас, а въпросното лице е било част от музикалната програма на конкурса.

Представяме ти 200 лв. Бонус за Спортна efbet.com

Искаме да предупредим всички дами от Варна, които се интересуват, че новопоявилият се конкурс не е част от веригата „Мисис България“ и няма да им даде право да участват на финала през октомври. През годините сме свикнали на всякакви опити да се наруши марката, но тук става дума за каквато и да е липса на морални ценности“, заяви Маринова.

Отговор

Ева Добрева пък заяви: “Мисис Варна“ не беше патентована и аз го направих. Победителката от моя конкурс ще отиде на международен, но засега няма да казвам подробности“. Добрева не отрече, че е била част от провелите се преди конкурси, но заяви, че е била там по покана на друг човек, а не от самата Маринова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук