Сървайвърът Филип Лхамсурен разкри, че се е издържал с кражби и изнудвания. Във Вечерното шоу на Азис авантюристът Филип, чиято покойна майка е монголка, сподели и свои спомени за Монголия.
Оказва се, че хората в комунистическата република живеят така, както са живяли през вековете. Дядото на Филип е бивш министър-председател на Монголия и най-младият министър в историята на страната, на 25 години е вече министър на селското стопанство.

„Аз съм копие на майка ми, постоянно търся различното и интересното, не мога да стоя на удобното, препятствията ме изграждат като личност”, разкрива смелият мъж, който никога не е виждал баща си и го познава само от разказите на своята майка за него от детството. От 10 г. Филип издирва своя баща Росен Паскалев и в момента използва известността си, за да го открие.

„Когато нямаш нещо, го търсиш”, споделя копнежа да намери своя родител участникът от „Сървайвър 3”. Мечтата му е да напише книга за живота, която да е и поука за живота. Затова в момента се подготвя отново да замине за Монголия, където ще се опита да разбере повече за своите тибетски и монголски корени.

Филип поддържа връзка с монголските си роднини, пред Азис той довери, че братовчедка му е купила седем коня и го очаква с нетърпение да си избере няколко, с които да обиколи страната.

За живота си в бежанския лагер в Китай Филип разказва: „Тогава бях на 10 г., животът там захрани голямото ми любопитство за света, в легера видях неща, които съм чел по книгите”. Докато Филип и майка му бягат от икономически слабата България, хората в палатковия лагер, повечето от арабския свят, бягат от сигурна смърт.

Завръщането му отново в България съвпада с годините, в които се оформя като личност. „Тук се запознах с престъпната атмосфера. Бил съм момче за дребни поръчки - кражби, изнудвания. Страх ме беше повече да бъда гладен в сравнение с всичко друго!”, споделя Филип за „мутренския” период у нас.

Изплашена за живота на на сина си, майката на Лхамсурен му купува билет до Монголия. Първоначално той е против да замине, но след като в деня на полета се прибира пиян, надрусан и ранен, решава в крайна сметка да отпътува. „Всичко съм опитал, но никога не съм бил зависим от нещо, освен от себе си”, обяснява Филип повече по темата за наркотиците.

С пътуването си до Монголия сървайвърът успява да се измъкне от лошото влияние в България. В родината на майка си, където основният поминък е скотовъдството и където през 97-ма по неофициални данни вълците са 1 млн., Филип става ловец на вълци. „Вълци се ловят се с много желание и търпение. Случвало ми се е да седя и чакам на пусия половин ден”, спомня си интересният гост.

Поредното му завръщане в България е по интуиция, той като че ли предусеща смъртта на единствения си близък човек. Филип напуска Монголия, за да се сбогува с майка си, която е тук. Той успява да преодолее поредното изпитание, което животът му поднася, много преди да стане участник в „Сървайвър”.

„Предвиждах смъртта на майка ми и бях готов. В постояннна подготовка съм за нещо. Когато искаш да оцелееш, ти се бориш и важното е да продължаваш да вярваш в доброто”, разказва Филип в искрена изповед.

След като става готвач в китайски ресторант и едва не се оженва за китайка, Филип отново заминава. Поредното приключение на жадния за авантюри монголски потомък е Френският чуждестранен легион. Както самият той казва, за него Легионът е нещо доста апетитно, защото му дава възможност да е герой. След една година като командос, воден от порива си за свобода, Филип се оттегля по собствено желание, откривайки че да бъде военен не е неговото призвание.

За „Сървайвър” Лхамсурен разказва, че не е успял да спечели, защото е бил твърде устремен и е пренебрегнал интригите, но това е неговият начин да играе. За романса си с Жени споделя, че не се е получило нещо сериозно, защото имат десет години разлика и са с различни мирогледи. „Парите са нещо много важно, но не са всичко”, категоричен е Филип в коментар пред Азис и Катето по темата за голямата награда и победата в телевизионната игра.
Той гостува при Азис заедно с фолкпевицата Джина Стоева. Те представига парчето „53-ти епизод”, посветено на играта. Филип Лхамсурен признава, че няма гласови данни, но може да пише стихове. Участието му в песенния дует с Джина се свежда до рапиране на римите, написани от самия него.

„Не сме гаджета с Филип. Наистина няма нищо между нас, но никога не се знае, той е приятен човек!”, заяви многозначително Джина Стоева в предаването вчера вечер. Тя съобщи , че в началото на април ще издава нов албум, а в най-скоро време ще заснеме видео към последното си парче „Малката мръсница”. /БЛИЦ