Уж мастършеф: На внучките на Силвена Роу им прилошало от нейната храна
Според звездната кулинарка най-важното нещо за бързото възстановяване при болести е храната, затова тя се хванала да прави здравословни ястия за ужас на семейството си
Шеф Силвена Роу призна на живо по bTV, че Коледата, която кара със семейството си във Великобритания се е превърнала в лудница.
“Двете внучки, да са живи и здрави, и двете са много активни. Донесоха всеки вирус, който съществува, от детската градина. Всички се изпотръшкахме по различно време, в различен момент”, коментира тя.
Според шеф Роу храната е най-важното нещо за бързото възстановяване, затова тя се хванала да прави здравословни храни за ужас на семейството.
“Сигурно лошо им става да деца, но ядат и пият. През цялото време се опитвам да им дам нещо здравословно”, коментира кулинарната майсторка.
Тя каза, че давала на внучката пилешка супа за подсилване. Тя обаче подчерта, че това ястие полезно, но само ако пилето е без антибиотици и отглеждано с естествена храна.
Черният кимион е много ценна билка, както и чубрицата, обясни шеф Роу. Тя подчерта, че слагала толкова чубрица, че супата да позеленее и тогава лечебната ѝ сила се проявявала.
Шеф Силвена Роу обрала точките на коледната трапеза с българско ястие – капама. Тя намерила във Великобритания българска фирма, от която взела традиционно кисело зеле.
“Отровата е в дозата”, каза шеф Роу по отношение на количеството храна.
Тя каза, че по-добре да се купи по-скъпо, но по-качествено месо за празниците. “В моята чиния за Коледа имаше 75% зелено и 25% протеини”, коментира тя.
“Сипваш си една нормална порция и после почваш да махаш. Аз така отслабнах”, заяви шеф Силвена Роу.
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук