Семпла красота, вдъхновена от дъщерята на известната актриса Искра Радева Елена Радева - така определи ревюто си топдизайнерката Жана Жекова. Снощи сред моделите, представящи колекцията на именитата дизайнерка, дефилира по подиума във Военния клуб и синоптичката на Нова телевизия Деси Банова.
На въпрос на БЛИЦ защо именно Елена Радева е вдъхновила колекцията й пролет/лято 2009, Жана Жекова отговори: "Защото обичам работещите, умни и хубави момичета, а не силиконовите девойки, които търсят богати мъже". Според Жекова в тази колекция абитуриентките могат да открият по нещо за всеки вкус, тъй като моделите са приложими и не дотам екстравагантни.
На ревюто присъства и международният главен редактор на "Мадам Фигаро" за целия свят Долорес Алоя. Тя заяви за БЛИЦ, че е възхитена от материите, които използва Жана Жекова. От видяното е предпочела моделите с по-къси дължини, защото ги намерила за по-уравновесени и приложими, както и по-подходящи за коктейли. Тези модели са много елегантни и много подходящи за носене, каза Долорес Алоя.
Колекцията е повлияна от европейски и източни модни тенденции. Динамичната палитра на облеклата се простира предимно върху коприна, дантели и ръчно рисувани материали. Стилистката и този път залага на много висок клас материали.
Не липсваха тоалети в бонбонени цветове като тюркоазено синьо и циклама, които са любими на най-младата аудитория почитатели.
Жекова показа също серия от тоалети в черно и бяло, направени с изключителна прецизност и характерна линия. Класическата цветова комбинация черно и бяло този път е разиграна майсторски в съвсем нова визия. Изненада в някои от официалните облекла са големи вътрешни джобове върху силно разкроена и свободна линия. Присъстват и къси коктейлни рокли с бюстие в горната и част и силен набор в долната за повече разкош.
Аксесоарите за пролетното представяне са големи копринени цветя, падащи около раменете, колани с цветни детайли и високи ръкавици.
Много от роклите изглеждаха твърде секси. В прическите, подготвени от Васил Атанасов, бяха показани също последните модни тенденции, преметната прическа от едната страна - силно тупирана.
На ревюто снощи дойдоха Светослава Тадаръкова с мъжа си Димитър Тадаръков, Весела Барбукова, Ирена Комитова, Искра Радева, Маргарита Хранова, Петя Тодорова, Ивана Скендерова, Любомир Милчев-Денди, известният адвокат Георги Гатев и др.
На 10 февруари моделите вече ще бъдат в бутиците на Жекова, които се намират на "Ангел Кънчев" № 18 и на "Княз Борис" № 98.
Калина Петрова, БЛИЦ