Евгения Калканджиева се отказва от конкурса „Мис България”, който организира от две петилетки и нещо. Тя е решила да си почине 3-4 години. „Ще замина нанякъде и няма да се върна, толкова съм уморена”, каза тя с въздишка пред vip-bg.info веднага след края на снощния конкурс.
 Шефката на „Визаж” наистина отива в чужбина, но за кратко. На въпроса какво мисли за твърдението в някои медии , че е взела пари, за да направи Антония Петрова победителка, тя  отговори така: „Изобщо не ме интересува какво пишат. 10 години правя „Мис България”. Все аз съм виновната. От догодина ще го прави мой екип, но аз няма да се занимавам. Изобщо не ме интересува коя ще е „Мис България”. За мен сега е важно да родя едно здраво и хубаво дете”. 
 Бащата на победителката се оказа издател на пернишки вестник. Журналисти почти умрели от смях, когато новата „Мис България” казала, че няма силикон, разказаха колеги. „Не съм чела какво са писали за избирането ми, обясни делово новата най-красива българка. „Чували ли сте за международно право. С това ще се занимавам” , светна тя репортерите със завидно самочувствие. /БЛИЦ