Днес тържествено беше открит новият бизнесцентър в Симеоновград, изграден по съвместен проект на Симеоновград и Тригоно за трансгранично сътрудничество по програма “Фар”, който е финансиран от ЕС.
Кметовете на двете общини Милена Рангелова и Емануилис Хаджипанайотис прерязаха лентата на новата придобивка и заявиха, че в най-скоро време между двата града ще бъде организиран и телемост. Бизнесцентърът разполага с модерна конферентна зала и с възможности за осигуряване на необходимата информация за фирмите и предприятията от двата града, които тепърва ще си сътрудничат, за да се реши най-после проблемът с безработицата в Симеоновград.
Сградата е била построена през 1932 година и е била използвана за съд на тогавашната околия Търново Сеймен. Тук са произнасяни и смъртни присъди, припомниха си по-възрастните хора от града, а сега обновеният бизнесцентър е голямата надежда за безработните. На откриването присъстваха и бизнесмени от двата града, на които тепърва предстои да влагат инвестиции в града на Марица. /Тодорка Николова, БЛИЦ