Американската компания за луксозни електромобили „Тесла” е уволнила около 400 служители тази седмица, включително специалисти и кадри с контролни функции. Това съобщи пред „Ройтерс” бивш работник на поточна линия, пожелал анонимност.

Съкращенията са резултат от годишен корпоративен преглед, уточниха от „Тесла” в съобщение по електронната поща, без да потвърдят броя на напускащите компанията. Уволненията обаче били обяснени с представянето на компанията, казва източникът, който е освободен, въпреки че никога не е получавал лоша оценка.

В началото на този месец „Тесла”, чиято централа е в Пало Алто, Калифорния, обяви, че производствени затруднения са причината да се забави планираното пускане на повече бройки от новия седан „Модел 3”, предназначен за масовия пазар, пише bTV. 

Компанията е доставила 220 коли „Модел 3” и е произвела 260 през третото тримесечие. Производството на „Модел 3”, чиято начална цена от 35 000 долара е наполовина по-ниска от тази на „Модел Ес”, започна през юли, припомня „Ройтерс”.

По-рано и местният в. "Мъркюри нюз" написа за уволняването на стотици служители от Тесла през последната седмица.