Челси се препъна у дома в дебюта на новия си мениджър Томас Тухел и завърши 0:0 с Уулвърхемптън в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. Германският специалист бе назначен вчера на мястото на уволнения Франк Лампард.

Домакините започнаха агресивно и още в първите минути Оливие Жиру се размина на два пъти с топката на изгодни позиции след центрирания на Зиеш и Чилуел. „Сините“ продължиха да доминират, но едва в 20-ата минута отправиха първия си точен удар чрез Хаким Зиеш, койтп шутира отдалеч, а Патрисио нямаше проблеми да хване топката. В 38-ата минута Зиеш центрира от пряк свободен удар на далечната греда, а Рюдигер засече топката с глава, но Патрисио отново бе на мястото си. Секунди по-късно „вълците“ създадоха опасност пред вратата на Менди. Даниел Поденс центрира на дузпата, където намери абсолютно непокрития Леандер Дендонкер, след чийто удар с глава топката премина над напречната греда.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Сините“ създадоха първото голово положения за втората част в 59-ата минута, когато Зиеш центрира към Оливие Жиру, а Уили Боли изчисти с глава в корнер, след който не последва опасност. Няколко минути след това Матео Ковачич изведе Кай Хавертц, който отправи бомбен удар и топката премина покрай вратата. В 65-ата минута Хъдсън-Одой комбинира вдясно със Зиеш, който пусна топката по земя в наказателното поле за Жиру, чийто удар бе слаб и не затрудни португалския вратар на гостите.

В 71-ата минута Педро Нето от гостите опита технично да прехвърли Менди, но топката не се озова във вратата на френския страж. Играчите на Тухел продължиха усилено да търсят победен гол и в 86-ата минута Патрисио отново трябваше да се намесва след удар на Хъдсън-Одой. Две минути по-късно Боли се намеси и блокира удар на Мейсън Маунт. В крайна сметка „вълците“ си тръгнаха доволни с точка от „Стамфорд Бридж“.

След равенството Челси събра 30 точки и изпревари Арсенал на осмата позиция с по-добра голова разлика. "Сините" са само с един успех в последните шест кръга - още две равенства и три загуби. Уулвс е 13-и с 23 точки.

По същото време Бърнли обърна гостуващия Астън Вила и го победи с 3:2. Оли Уоткинс (14) и Джак Грийлиш (68) на два пъти извеждаха гостите от Бирмингам напред в резултата след асистенции на Таргет и Дъглас Луис. Домакините изравняваха с голове на Бен Мий (52) и Дуайт Макнийл (76), а Крис Ууд (79) им донесе победата. Така Бърнли събра 22 точки на 15-ата позиция, а Астън Вила остава девети с 29 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА