Ливърпул разби у дома Кристъл Палас с 3:0 в мач от петия кръг на английската Висша лига и се изкачи на върха във временното класиране.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Садио Мане (43) реализира гол №100 с екипа на мърсисайдци и десети във вратата на „орлите“ от Лондон. През втората част играчите на Юрген Клоп затвърдиха превъзходството си нови две попадения, реализирани от Мохамед Салах (78) след асистенция на Върджил ван Дайк и Наби Кейта (89) в самия край. Така „червените“ събраха 13 точки на върха, а лондончани остават само с 5 точки.

По същото време шампионът Манчестър Сити се издъни на своя „Етихад“ и завърши 0:0 със Сатхемптън, който все още няма победа този сезон и записа четвърто поредно равенство и на 13-а позиция в таблицата.

В 63-ата минута трябваше намеса на ВАР, след като съдията не бе сигурен дали има дузпа за Саутхемптън за нарушение на Кайл Уокър, на когото първоначално показа червен картон. Джонатан Мос лично отиде да прегледа ситуацията и реши, че в крайна сметка дузпа за "светците" няма, а Уокър ще остане на терена. В добавеното време Фил Фодън вкара топката във вратата на "светците", но попадението му не бе зачетено заради засада. „Гражданите“ излязоха втори с 10 точки и по-добра голова разлика от градския съперник Манчестър Юнайтед, Челси и Евртън, които обаче още не са изиграли мачовете си от кръга.

Арсенал пък спечели с 1:0 при визитата си на Бърнли и регистрира втори пореден успех в шампионата. Норвежецът Мартин Йодегаард (30) се превърна в герой за „артилеристите“, които имат вече 6 точки в актива си. Бърнли продължава без победа този сезон и има само една точка на предпоследната позиция.

В друг мач от събота следобед Норич отстъпи у дома на Уотфорд с 1:3. Емануел Денис (17) и Исмаила Сар (63, 80) вкараха головете за успеха на „стършелите“, които имат 6 точки. Теему Пуки (35) се разписа за „канарчетата“, които остават на дъното без нито една спечелена точка.

По-рано днес Брентфорд спечели с 2:0 при визитата си на Уулвърхемптън след голове на Айвън Тоней (28-дузпа) и Брайън Мбуемо (34).

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА!