Манчестър Юнайтед срази Нотингам с 2:0 на "Олд Трафорд" в полуфинален реванша и с общ резултат 5:0 се класира за финала на турнира за Купата на Лигата срещу Нюкасъл на „Уембли“. Двата гола за „червените дяволи“ вкараха Антони Марсиал (73) и Фред (76). Джейдън Санчо пък се появи отново в игра за Манчестър Юнайтед след дълго отсъствие.

Домакините имаха инициативата от самото начало, а в 29-ата минута Каземиро засече центриране от пряк свободен удар, но Уейн Хенеси отрази. Пет минути след това Бренан Джонсън направи страхотен рейд, който завърши с удар към вратата, пазена от Том Хийтън, който спаси.

В 38-ата минута след рикошет Антони засече топката от воле, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда. В последната минута на първата част пък Каземиро центрира наказателното поле, където Вут Вегхорст се извиси над всички и стреля с глава, но топката рикошира в десния страничен стълб.

След почивката в 56-ата минута Вегхорст бе спънат в наказателното поле на Нотингам от Скот Маккена, а играчите на Манчестър Юнайтед изразиха претенции за дузпа, каквато не бе отсъдена. Пет минути по-късно Алехандро Гарначо навлезе в наказателното поле на гостите отдясно и шутира към близкия ъгъл, но отново Хенеси внимаваше и спаси.

В 73-ата минута Маркъс Рашфорд шутира, но ударът му бе блокиран, а Антони Марсиал се оказа на правилното място в правилния момент и прати топката в мрежата за 1:0. Три минути след това Бруно Фернандеш центрира фалцово на втора греда, където Рашфорд отклони с крак за Фред, който само чукна топката във вратата за 2:0.

Сам Съридж имаше възможност да вкара почетно попадение за гостите в 82-ата минута, но не намери очертанията на опразнената от Том Хийтън врата.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед елиминира Нотингам и ще спори с Нюкасъл за трофея.