Шампионът Манчестър Сити се позабавлява и спечели с 4:1 при визитата си на Брайтън в мач от деветия кръг на английската Висша лига, изкачвайки се на второто място във временното класиране.

„Гражданите“ се развихриха в първия половин час и отказаха съперника с три безответни попадения. Илкай Гюндоган (13) вкара първия гол след асистенция на Бернардо Сила, Фил Фодън (28, 31) се разписа на два пъти в рамките на три минути след пасове на Джак Грийлиш и Габриел Жезус.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Футболистите на Хосеп Гуардиола продължиха да контролират събитията на терена, но намалиха оборотите и не реализираха други голове. „Чайките“ успяха да върнат едно попадение чрез Алексис Мак Алистър (81-дузпа), но за нещо повече не намериха сили. В последните секунди Рияд Марез (90+5) оформи крайния резултат.

След третата си поредна победа във всички турнири шампионите събраха 20 точки и задминаха с две Ливърпул на втората позиция. „Гражданите“ продължават да изостават на две точки от лидера Челси, който размаза Норич със 7:0 и при това без контузените нападатели Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. Брайтън прекъсна серия от пет кръга без загуба – два успеха и три равенства, като засега остава четвърти с 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА