73-годишният Кен Минк е най-възрастният участник в колежанското първенство на щата Тенеси по баскетбол. Високият 183 см играч на “Роан Стейт Къмюнити Колидж” през този сезон възобновил кариерата си, която била прекъсната преди повече от 50 години.

През 1956 г. Минк бил изгонен от тима на “Лийс Колидж”, тъй като бил обвинен, че насапунисал с пяна за бръснене стаята на треньора на отбора. В своя оправдание тогава той изтъкнал довода, че няма брада, не се бръсне и съответно не ползва пяна.
 
След това той се присъединил към Военно въздушните сили и в продължение на четири години играел във военни турнири. Впоследствие се отдал на журналистиката и се пускал в аматьорски състезания, а през 1999 г. се пенсионирал.
 
73-годишният Минк е любимец на феновете на тима и всички домакински срещи са разпродадени. На срещите ходи и неговата съпруга 68-годишната Емилия. Тя е облечена в ретро униформа на мажоретка с пухкава пола и каубойски ботуши.
 
В началото на сезона Кен бил поканен от своите млади съотборници на нощен купон. Минк поискал разрешение от своята съпруга, но не получил одобрение за посещение на партито./БЛИЦ