"Българският баскетболист Иван Лилов пристигна в Атина, където ще вземе участие в подготовката на АЕК и ако всичко мине добре, той ще подпише контракт." Това съобщение излезе в официалния сайт на мениджърската агенция, с която той има договор, информира ботевградския портал Botevgrad.com.
 
В съобщението се дава кратка характеристика на играча. "Иван Лилов направи отличен сезон за Балкан, отбелязвайки средно почти по 18 точки на мач в българската А1 лига, което му отрежда трето място сред реализаторите. Освен това той се представи впечатляващо и с националния отбор на България - младежи на европейското първенство в Латвия миналия месец.
 
Иван Лилов бе пред договор с шестия в сръбската А1 лига Swisslion Takovo, но подписването очевидно е осуетено. Самият баскетболист бе неприятно изненадан от факта, че е изтекла предварителна информация за преговорите му със сръбския тим и бе решил да запази мълчание относно следващите му ходове. Не бе уведомил дори старши треньора на "Балкан" Георги Младенов, който подозираше, че е заминал да се пробва на друго място, след като го нямаше на първата тренировка на отбора. /БЛИЦ