Националният ни отбор по баскетбол вече е в унгарския град Шалготарян, където утре вечер от 19.00 часа наше време ще излезе срещу домакините в поредната си среща от квалификациите за европейското първенство в Полша догодина. Доста неудобства обаче посрещнаха нашите, които до този момент се представят повече от добре в квалификационната група.

„Настанени сме в хубав и чисто нов хотел, но за съжаление в него все още няма нормални условия – без телевизори и телефони в стаите. От Будапеща до Шалготарян пътувахме с автобус, който е от Олимпиадата в Москва, такъв от градския транспорт с перфоратор. Това не е сериозно. Хотелът ни се намира на 30 километра от залата. Още не сме тренирали в нея, където е мача утре вечер. Довечера ще го направим за първи път като може и заниманието да продължи по-дълго за да отменим сутрешната тренировка утре. Все пак трябва за всяка тренировка момчетата да пътуват по 60 километра, което идва в повече след дългите пътувания от Белград през Будапеща до Шалготарян”, каза помощникът на Пини Гершон в националния Тити Папазов пред сайта bulgarianbasket.com.

“Всички са доста мотивирани, разбират колко е важен мача и се надяваме на победа. Тя ще е много важна стъпка по пътя към голямата цел - класирането на европейското”, допълни Тити. До момента българите имат три победи и една загуба – преди няколко дни от Сърбия. Вече играхме един мач срещу Унгария в София, когато ги надиграхме категорично./БЛИЦ