Един от най-успелите родни баскетболни отбори – Балкан (Ботевград) е на път да се разпадне. Причината е безпаричие в клуба. Ръководството начело с изпълнителния директор Петко Колев заяви, че няма пари по сметките и по този начин няма как да се плати на играчите. Повечето баскетболисти имат да получават заплати за миналия сезон, както и за месец август. На някои от новите попълнения им бяха предложени договори, но не са подписани, а има само устна договорка. Вчера и днес вицешампионите не тренират, като решението е взето от наставника Георги Младенов и момчетата. Треньорът и Петко Колев на няколко пъти се опитали да се видят с кмета на града Георги Георгиев, за да разберат бъдещето си, но среща така и не се състоя, предаде сайтът botevgrad.com.
 

Един от сърбите – Даниел Зорич, които дойде само преди няколко дни, си събра багажа през нощта и напусна, виждайки безпаричието в отбора. Центърът бе единственият, който остави добри впечатления с играта си и имаше шанс да остане в тима. От 14,00 часа ще има среща между баскетболистите и ръководството на Балкан, за да стане ясно дали въобще “зелените” ще стартират новото първенство.

Балкан се издържа изцяло от общината в лицето на кмета Георги Георгиев. Мнозина определят действията на градоначалника като неповторими, тъй като отборът стана вицешампион без нито един спонсор и с изцяло общински пари./БЛИЦ