Компанията Converse, която е специализирана в сферата на спортните артикули, е новият спонсор на баскетболния ЦСКА, съобщи сайтът на клуба. Сделката е втора по рода си за Converse в последните 2 месеца, след като през юни компанията стана официален партньор на новосъздадената Аматьорска Баскетболна Асоциация (АБА).

Според сайтът на "червените" Converse ще създаде специален отдел, който ще придвижи към пазара не само спортни, но и лайфстайл продукти, произведени специално за ЦСКА. Сделката е факт, независимо от финансовата нестабилност около "армейците" през последните месеци и неизплатените 5 заплати на помощник-треньора Тони Дечев.

Независимо от казуса "Дечев" ЦСКА получи по чин лиценз за участие в предстоящия шампионат. Собственикът Георгиус Стерянопулос остави без няколко заплати и неправомерно изгонения в началото на април Людмил Хаджисотиров, както и капитана Георги Давидов. Двамата вече заведоха искове срещу клуба, а в съдебна зала ще бъдат представлявани от адвокат Петър Величков.