Гардът на женския национален отбор Теодора Петрова е с тежка контузия и ще почива известно време, съобщи за БТА селекционерът Николай Боруков. "Теодора Петрова е с тежка контузия. От доста време тя има двойна дискова херния, но снощи в хотелската стая блокира. Вече е на лечение в София и според лекарите ще й е необходима почивка в следващите 10-15 дни. Аз лично се надявам обаче да се възстанови по-бързо", заяви Боруков.
Той добави, че травмите на Зорница Костова, Екатерина Димитрова и Евелина Вранчева са отшумели. "Разбира се има текущи травми. Диана Найденова бе на чакръкчия, Гергана Брънзова се оплакваше от болки в глезена, но това е нормално", добави Боруков.  Към националния отбор вече се присъединиха Мария Цанкова, Димана Макариева и Жаклин Златанова, който участваха на Европейското първенство за жени до 20 години.
В петък в Самоков започва международния турнир "Иван Гълъбов" с участници България, Швеция и Холандия, като първата среща на България е в събота. На 20-ти и 21-ви август България ще изиграе две контроли със Словения. В четвъртък Николай Боруков ще обяви кои 12 баскетболистки ще бъдат в състава за предстоящите евроквалификации. Първата ни среща е на 27 август с Белгия./БЛИЦ