Мачът на българския национален отбор по баскетбол срещу Унгария в Шалготарян няма да бъде излъчван по родна телевизия, съобщиха от БНТ. Прякото предаване на евроквалификацията пропада заради Националната унгарска телевизия, която категорично е отказала да излъчи двубия.

Представители на БНТ са се опитали да съдействат по всякакъв начин, но без успех. Срещата на Пини Гершон и момчетата му с Унгария ще бъде излъчена директно по сателитния канал Sport 1. Двубоят е от 19:00 часа и в него до голяма степен ще се реши дали "трикольорите" ще се класират на Евробаскет 2009.

За разлика от българите, които се борят за класиране на европейско първенство, унгарците "бягат" от последното място в групата. Отборът, завършил последен губи право да играе в допълнителната квалификация за последното място за Евробаскет през следващото лято, информира bulgarianbasket.com. Нещо повече, последният в групата играе бараж за оставане в дивизия "А" с другите "опашкари" в трите останали групи. Така, че залога и за унгарците не е малък, но като се има впредвид, че в останалите мачове имат едно домакинтво на Сърбия и две гостувания на Италия и Финландия - шансовете им да убягнат от последното място в групата са нищожни. 

В другия мач от нашата група Сърбия посреща Италия и едва ли ще допусне изненада пред феновете си в "Београдска Арена". И тази среща е от 19:00 българско време. /БЛИЦ

Временно класиране в нашата група "А" (победи-загуби):

1.Сърбия 3-1
2.БЪЛГАРИЯ 3-1
3.Финландия 2-2
4.Унгария 1-3
5.Италия 1-3

Още преди Унгария - България
: