Американското крило Роб Престън и словенецът Фуад Мемчич са най-новите попълнения на Спартак (Плевен), съобщи BulgarianBasket.com.
Престън е роден през 1982 г. и през последните два сезона игра в Левски. Преди това се състезаваше в NCAA за Ейкрън Юнивърсити, където завърши образованието си. С екипа на Левски през първата година Престън изигра 31 мача и вкара по 10.6 точки, взе по 6.2 борби за 27.6 минути на мач. Добрата му игра доведе до участието му в “HDI мача на звездите през 2007”. В турнира за купата на България завоюва сребърните медали с отбора си.  
Миналият сезон бе малко по-слаб – 9.9 точки, 5.2 борби и 1.3 асистенции за 21.1 минути на среща. Американецът не можа да довърши сезона, тъй като страдаше от болки в абдукторите.
Словенецът Мемчич е висок 210 см. Той също е роден през 1982 година, като има и босненски паспорт. Започва професионалната си кариера през сезон 2000/01 в Пивоварна Лашко. С този отбор играе в турнира на УЛЕБ няколко сезона подред. Достига до полуфинал в Адриатическата лига през 2002 и финал за купата на Словения през 2005 с Копер. След това се мести в австрийския Матерсбург за два сезона, а миналата година игра за Десаройо Утебо в Испания. В 26 мача той изигра 28.8 минути средно на двубой и отбеляза рекордните за кариерата си 16.8 точки, грабна 7.7 борби и блокира 2.5 стрелби на съперника. Мемчич е играл в националния отбор на Словения до 21 години.
По-рано през лятото плевенският тим се подсили с двама бивши състезатели на Черно море – Владимир Маринов-Елвиса и Веселин Георгиев. Отборът бе напуснат от всички чужденци.  
Спартак (Плевен) стартира подготовка за новия сезон в понеделник./БЛИЦ