Българската федерация по баскетбол (БФБ) подписа днес договор за спонсорство с „Дерби плюс”. Основна задача ще бъде развиването на детско юношеските школи. Контрактът е на стойност 900 000 лева и е за срок от 3+2 години. Президентът на федерацията Михаил Михов сподели, че при добри резултати договорът ще бъде продължен и увеличен.
„За да се развива българският баскетбол, трябва да работим в детско-юношеските школи. За тази цел бе този договор, а самите преговори се водиха в рамките на 1 месец. Компанията ще носи логото и на двете младежки лиги”, заяви Михов.
Той коментира още и построяването на голяма зала, с капацитет 10 000 седящи места, която да домакинства срещите на националния отбор. „Не съм оптимист, че до 3-4 години ще има подобна зала, въпреки приказките на хората от ДАМС и столична община. Не мога да си обясня защо. В момента водя преговори за откриването на национално баскетболно училище. Старши треньорът на баскетболните национали Пини Гершон ни увери, че ако тази идея стане реалност той ще стане главен мениджър на училището и ще продължи работата си в България. Това е моята голяма мечта, защото всички видяхме на какво е способен. Баскетболното училище ще се издържа изцяло от федерацията”, допълни президента на БФБ.
Интересното е, е новият спонсор помага и на музикалната фирма "Пайнер",като огранизира турнета на фолкпевици.
От федерацията правят жест към феновете на баскетбола, като за домакинската среща със Сърбия в събота отново ще бъдат раздавани безплатни входни талони, докато се запълни залата./БЛИЦ