На Евробаскет 2008 за младежи до 20 г. в латвийската столица Рига България най-после спечели първата си победа. Тя  дойде съвсем очаквано срещу един от аутсайдерите на първенството - Грузия, предаде bulgarianbasket.com.
Разликата, с която бе постигната победата над Грузия можеше да бъде доста по-голяма. Нашите младежи обаче в края си позволиха отпускане, за да спечелят само с 15 - 90-75. Единственият момент, в който грузинците водеха, бяха първите секунди на мача. От 0-3 българските младежи вкараха 9 безответни точки за 9-3.
Като основен реализатор в срещата се отличи и влезлият като резерва Павел Маринов, който наниза 22 точки. Друг основен играч, Иван Лилов, бе много полезен за отбора, като беше съвсем близо до рядък дабъл дабъл от точки (14) и асистенции (9), към които добави и 5 борби. Четвъртият от нашия тим с двуцифрен точков актив (11 т.) е Павел Иванов, който също като съименника си Маринов, се включи добре от скамейката.
Въпреки успеха срещу кавказците, шансовете на нашите за оставане в елита не изглеждат много по-големи отколкото преди този мач, защото тепърва им предстоят двете най-тежки и най-важни изпитания във вече до болка познатия ни през това лято формат - "групата на борещите се за оцеляване", група G. Днес срещаме младежите на Гърция, а след това и Словения.