Баскетболната ни националка Димана Макариева ще играе в Италия през следващия сезон. Тя подписа договор с втородивизонния Фортитудо Помеция и за първи път в професионалната си кариера напуска България, информира bulgarianbasket.com.
 
Започнала кариерата си в Монтана, от няколко сезона високата 188 сантиметра баскетболистка игра за бургаския Лукойл Нефтохимик. През миналия сезон тя изигра 31 мача за клуба си и отбеляза в тях средно по 7.1 точки за 16.5 минути игра. Освен това тя добави по 3.2 борби на среща.
 
Макариева участва и на Евробаскет 2008 за жени до 20 години в Киети, където в изиграните 6 мача отбеляза по 11.2 точки за 34.3 минути средно в тях. Сега 20-годишната състезателка е част от женския национален тим на България, който играе в квалификациите за Евробаскет 2009 в Латвия. До този момент обаче тя е взела участие единствено в двете срещи с Белгия.
 
Макариева ще се присъедини към новия си отбор веднага след завършване на този цикъл от квалификации. Отборът на Фортитудо Помеция влиза в италианската серия А преди две години, а в края на миналия сезон изпада в А-2. Така сега те ще играят отново в по-долната дивизия, но по направената селекция си личи, че ще се борят за влизане в дивизия А-1. В състава са привлчени още бразилка, словенка и словакиня. /БЛИЦ