Сакраменто Кингс ще отправи официална оферта към най-добрия български баскетболист Александър Везенков, канейки го на разговори с ръководството на клуба следващата седмица по време на започващата Лятна лига на НБА в Лас Вегас, съобщава Eurohoops. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както е известно, "кралете" получиха правата на крилото след осъществена размяна с Кливланд Кавалиърс в навечерието на Драфта. Наскоро генералният мениджър на Сакраменти Монти МакНеър пък заля българския национал със суперлативи, след като Везенков изпрати най-добрия сезон в кариерата си на Стария континент. Той е една от звездите на Олимпиакос, който направи дубъл в Гърция и участва във Финалната четворка на Евролигата. Българинът бе избран за Идеалната петица на най-престижния клубен европейски турнир. 

В момента Везенков е с националния отбор на България, който се готви за решителното си гостуване на Босна и Херцеговина утре вечер в Сараево. Само преди два дни той записа дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби в мача срещу трикратните европейски шампиони от Литва.