След близо 7-часово пътуване националният ни тим по баскетбол пристигна късно снощи в Торино, където утре от 21 часа българско време ще се бори за успех срещу домакините. Двубоят ще е последен в евроквалификациите за Италия, които имат 3 победи и 4 загуби.

Българите пропътуваха разстоянието от София до Торино сменяйки 2 полета - до Виена и Милано, а после се качиха на автобус, който ги докара в града домакин на утрешния сблъсък. Денят преди пътуването се наложи смяна на авиокомпанията, която ползваха националите и това удължи транспортирането до Италия. Наставникът Пини Гершон събира играчите на тренировка по обяд, а довечера е предвидено занимание в часа на мача.

Срещата ще се играе в съоражение за 4500 човека, а не в голямата зала, която прие финалната осмица на Купа УЛЕБ миналия сезон. Само победа в оставащите два мача срещу Италия и Сърбия ще съхрани реални шансовете на баскетболистите ни за класиране на Евро 2009 в Полша, информира "Гонг". Евентуално поражение утре вечер от италианците обаче ще изпрати България на третото място във временното класиране и ще трябва да търсим задължителен успех срещу Сърбия в събота. Интересното е, че дори да завършат втори с 4 успеха и 4 загуби италианците са с лош показател и трудно биха намерили място сред класиралите се за шампионата на Стария шампионат. /БЛИЦ

Още преди Италия - България:

Лошата новина:


Добрата новина: