Страх тресе сръбите преди баскетболната евроквалификация срещу България в сряда. Сърбия допусна изненадващо поражение от Финалндия и сега среща единственият тим в групата без загуба, а именно нашите национали. Западните ни съседи вече имат две поражения и за мача в сряда пускат безплатен вход.

Организаторите пускат специални пропуски, с които ще може да се влиза в една от най-големите зали в Европа – „Београдска Арена”. Те ще се раздават с цел да се избегнат проблемите както на предния домакински мач с Унгария, когато се появиха доста зрители и почти изпълниха залата. Залата по официални данни е за 20 000 зрители, а на мача с Унгария присъстваха 18 000. Сега сърбите отново пускат безплатен вход и се надяват отново на подкрепата на публиката. Всеки, който пожелае ще може да вземе максимум по 4 безплатни пропуска за срещата. 

По начало Сърбия трябваше да изиграе срещите от квалификациите си в зала „Пионир” в Белград, но проблеми с климатика са принудили старши треньорът на тима Душан Ивкович да поиска от сръбската федерация да премести мачовете. Мачът в сряда е от 21:30 българско време, а два часа и половина по-рано Унгария приема Финландия в Шалготарян./БЛИЦ

 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА