Легендарният сърбин Владе Дивац ще бъде официален гост на промоцията на Националната баскетболна лига (НБЛ), която бе основана това лято и ще стартира през есента, съобщава bulgarianbasket.com.

Един от най-добрите играчи в историята на европейския баскетбол ще присъства на 1 октомври от 17:00 часа в зала „Универсиада”, където ще се състои празник на баскетбола. На него ще бъде направена промоция на лигата, която стартира в събота на 11 октомври с мачовете от първия кръг на новото първенство.

За мероприятиетo на 1 октомври всички участници в лигата ще представят отбори по трима състезатели, а те ще играят мачове в един мини вариант на НБЛ. Тройките на осемте отборa – Лукойл Академик, Балкан, Левски, ЦСКА, Спартак Плевен, Черно море, Рилски спортист и Ямбол ще играят на принципа на елиминиране за определяне на победителя в този мини вариант на лигата.

Освен НБЛ, партньор в организирането на мероприятието ще бъде веригата ресторанти „Kentucky Fried Chicken” (KFC), които поддържат връзка и с Националната баскетболна асоциация (НБА).

Ще бъдат осигурени награди за първите три места в турнира, като те ще бъдат връчени лично от Дивац. Наред с многобройните титли и медали, включващи злато на световно първенство и олимпийско сребро, той остава един от тримата играчи в историята на НБА заедно Карим Абдул Джабар и Хаким Олайджуон, успял да вкара повече от 13 000 точки, да хване 9000 борби, да направи 3000 асистенции и да набие 1500 чадъра/БЛИЦ