Семейството на нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов има тъмно минало, разкрива английският таблоид “Сън” – неговият баща Иван е осъден за изнасилване. “Бившият футболист Иван Бербатов прекарва две години в затвора за изнасилване на норвежко момиче. Димитър изкарва първите си две години и половина от живота само с майка си.

Звездата на Манчестър Юнайтед, който премина при „червените дяволи” от Тотнъм за сумата от 30,75 милиона паунда през лятото, никога не коментира тази история. В момента бащата на Бербатов е на 50-години и е един от шестимата футболисти, които са осъдени за изнасилването на 34-годишната Рос. Както неговият син, така и бащата играе за родния Пирин Благоевград. През лятото на 1983 година той заедно със съотборниците си е на лагер в Златни пясъци с отбора на Пирин Благоевград. В нощта преди мача играчите са срещнали жената в бар”, пише в материала си “Сън”.


Футболистите са били осъдени, а освен това са заплатили 160 паунда. Играчите на Пирин - Мърлев, Муларов и Димитров за осъдени на три години и половина, а Бербатов заедно с още двама негови съотборници излежават в затвора две години.


Скоро майката на Митко Маргарита разказва: “Докато той растеше, ни бе много трудно, но никога не сме се оплаквали. Преди известно време Бербо игра благотворителен мач с баща си и му дава да кара “Мерцедес”-а в София. Таранът на Юнайтед заяви: “Баща ми е най-добрият, той ме е научил на много неща.”/БЛИЦ